Zeilen met Gerrit Jan

Workum – Harlingen – West Terschelling – Sneek

Woensdagavond om 17.42 Gerrit Jan opgepikt, uurtje later met de Sinne Moanne It Soal uitgevaren voor ruim twee dagen zeilen, op en neer naar Terschelling.

Onder het genot van een lekker windje (die in de loop van de avond een beetje afnam) naar Kornwerd en daarna door naar Harlingen. Vanwege springtij, nog net op tijd in de voorhaven, waar we prima de nacht hebben doorgebracht.

Donderdag in alle rust naar de buitenhaven gevaren, om geen last te hebben van de deuren die wegens hoog water weer gingen sluiten. Via de kust van Friesland lang het Kimswerdergat richting de Oost-Meep en vandaar door richting Slenk naar Terschelling. Op het Groene Strand fantastisch drooggevallen, schip gepoetst, biertje gedronken bij de Walvis en later op de avond door naar de haven van West.

Vrijdag met weinig wind door het Schuitengat naar buiten gevaren. Met net voldoende water de Vliestroom bereikt en vandaar met een aantrekkende wind via het Inschot en het Zuid-West rak naar Kornwerd. Aangezien de wind nog niet verder naar zuid was verhuisd, was Stavoren te bezeilen. Via de Johan Willem Friso-sluizen, naar Warns, Flüssen en Heegermeer en via het PM-kanaal de boot in Sneek bij de Potten aangelegd.

Ruim twee dagen heerlijk bootweer!

Reageren is (hier) niet mogelijk.