Weekend zeilen naar Terschelling

Zuid-Oostrak en Schuitengat 

 
Zo, dat was een superweekendje zeilen op de Sinne Moanne2, Gerrit Jan had bemanning geregeld in de vorm van Sjoerd en mij om te zorgen dat de Koopmans geen zoutwatervrees zou krijgen.
 

Vrijdagavond vanuit Heeg via Menno en Marion in de Ientemasloot, naar Workum vanwaar we snel via het Isalamar naar de Lorenzsluizen bij Kornwerd zijn gezeild. Ondertussen nog even ankeren en klein culinair avondetentje weggeprikt bij een bokkige IJsselmeerdeining, goed idee GJ. 's Avinds bezoek van Jolien en Daniël, met een Victoire 1200, ook een mooi modelletje.
 
Zaterdag onder uitstekende condities via het Zuid-Oostrak en het Schuitengat met spoed naar de haven van West gevaren Hapje eten, borreltje en op tijd naar bed zodat we zondag uitgerust en wederom onder uitstekende omstandigheden naar Harlingen zijn geplaneerd. Helaas moest Sjoerd wegens nog leukere activteiten (?) rond lunchtijd de boot verlaten zodat Gerrit Jan en ik de toch met z'n tweeën moesten afronden. Voorwaar geen straf. 
 
Mooie zonnige omstandigheden, en een lekkere wind bracht ons tegen zessen bij Stavoren. Via het Johan Willem Friso kanaal om 20.00 uur weer in Heeg. 
 
 

Reageren is (hier) niet mogelijk.