Venetiaans Maantje

Olieverf op doek van Dolf Verlinden

Ik ben blij dat ik melding kan maken van een prachtige kunstaankoop. Dit keer is het een werk van Dolf Verlinden geworden, Venetiaans Maantje. De wanden zijn in huize Perlolli redelijk gevuld met werk van Monique Douma, Jan Glas, Trijnie Wubbolt, Sanne Kuiper en Jentsje Popma.  Maar wanneer je de kans krijgt om de collectie uit te breiden, moet je die niet laten liggen.

Dolf Verlindem Dolf VerlindemVan zijn website: "Verlinden concentreert zich op kleurwaarden en vormverhoudingen. Op basis van intuïtie en vrije associaties zet hij kleurvormen tegen elkaar af om tijdens een vaak ingrijpend proces van zowel aanscherpen als wegschilderen tot krachtige kleur- en vormcontrasten en heldere composities te komen".

De aankoop was tijdens een impulsieve bui vorige week in Antwerpen reeds gedaan, gelukkig liet de levering van het kunstwerk niet lang op zich wachten.

Helaas is op het werk de kunstkoopregeling niet van toepassing, zodat het volledige aankoopbedrag contant en wel meteen is voldaan.

Gelukkig is het werk volledig authentiek en duidelijk gesignaleerd op de achterkant, de afkorting DV zal in dit geval wel staan voor Dolf Verlinden.

Van 20 oktober tot 4 december is er een expositie van Dolf Verlinden bij Galerie Anderwereld, waar nog meer werk van Verlinden te koop is.

Reageren is (hier) niet mogelijk.