Terschelling in plaats van Vlieland

Haven nog gesloten

Zaterdag 4 april, druk dagje met voetbal, paardrijden en weekboodschappen, maar gelukkig ook met tijd om de Sinne Moanne naar Vlieland te varen met Gerrit Jan. De familie Veldhuis zit met de Pasen bij Kees en Annie op Vlieland en overnachten dan op de boot. Vorig jaar voeren we de boot een week later naar Vlieland.
 
De boot is weer helemaal zomerklaar, Sneek – Heeg is in dat opzicht voldoende dichtbij zodat Gerrit Jan zijn schaarse vrije tijd ook nog in poetswerk kan steken. De boot staat een beetje te koop, maar de familie (Gerrit Jan en ik voorop) vinden het toch niet zo'n heel goed idee om de Koopmans 36 over te dragen aan een nieuwe gelukkige.
 

Zaterdagavond met een kleine windje van Heeg naar Harlingen (onderweg nog even een nieuwe zeilbroek en muts gekocht, die naar later blijkt een wat sokachtig karakter blijkt te hebben) en zondag met een strakblauwe lucht naar Vlieland. Inmiddels waren Edo en Wisse en vriendin Julie ook aan boord gekomen, een gezellig motordagje met zeehonden en veel rust op het Wad. Al snel bleek dat de haven van Vlieland nog niet uit het winterreces was gekomen, zodat we de koers hebben verlegd naar Terschelling.
 
In de brandende zon aan dek geklooid, in de haven gepierd en uiteindelijk voordat we met de Koegelwiek – die wegens drukte en concurrentie weer een keer in de vaart was genomen – richting Harlingen vertrokken nog even de benen gestrekt bij de Walvis, wat een heerlijk uitzicht en biertje.
 

Reageren is (hier) niet mogelijk.