San Pere Pescador 2014

Voor de derde keer in vier jaar deden we onze broodnodige zonne-energie op op camping La Gaviota in Sant Pere Pescador aan de stranden van De Costa Brava, in de buurt van lieflijke plaatsjes als Lorret de Mar en Blanés.

Drie weken zijn we heel goed bezig geweest, vooral óp de camping, dit jaar eens niet naar Barcelona, niet naar Girona, niet naar alle nabijgelegen musea, we hadden het er maar druk mee.

Cap de CreusIk had een heldere wens dit jaar, veel fietsen in de omgeving. En geluk moet je hebben; onze overbuurman van vorig jaar Wim Mooiweer had ongeveer dezelfde wens, met ook nog een bijkomend voordeel dat hij al 25 routes in de navigatie had staan, zodat ik een uitstekende sparringspartner en wegkapitein had deze zomer.

Op de foto in Cap de Creus, het meest oostelijke puntje van Spanje, tot en met een klimtour naar de Col de la Creueta (de hoogste verharde bergpas in de Spaanse Pyreneeën) nabij Andorra.

Wel ontdekt dat klimmersbenen iets anders is dan dom-uit-de-wind-hard-achter-iemand-aanfiets-benen. Bruno, Ruben, Jop en Wim waren allen bijna een uur tot ruim een half uur sneller op de klim van 21 km, maar in the end was ik ook boven …

Het was ook de vakantie van de meet en greets, Joop, Cilia en Victoria wachtten ons op Anita en José kwamen tegelijk met ons na een orkesttour met de Vuurvogel. Wisse en Yvonne stonden nabij op de camping en Margriet, Tiemo en Stan verbleven een week in een huisje op de camping en Ruben was er met vriendin en ouders. En dan een doos vol vrienden en bekenden van vorige jaren, waaronder de overburen van vorige jaar Anja, Wim, Sterre en Bruno.

Dat ik op de foto's sta – in een niet selfie-postie – heb ik voornamelijk te danken aan Anja!

 

Reageren is (hier) niet mogelijk.