Met Veldhuis Media naar het NK Wielrennen

Een dagje meekijken bij Team Roompot Oranje Peloton samen met Maico Brandhorst van Drukkerij van Gorcum / Veldhuis Media, een niet te versmaden aanbieding, temeer omdat alles plaatsvond in Emmen en omstreken.

Om 6.30 uit Peize, om op tijd bij het ontbijt bij de renners en de begeleiding in het Van der Valk Hotel in Nieuw Amsterdam te zijn. Na een ontbijt, een toelichting op de wedstrijd door o.a. Michael Boogerd en Michael Zijlaard. Daarna een kijkje bij de auto’s en de voornamelijk jonge Nederlandse renners en daarna naar de start van de wedstrijd in Emmen. Er mocht maar liefst 250 km worden gekoerst dus echt inrijden gebeurt dan niet zodat je tot vlak van tevoren de renners bij de voorbereiding kon aanschouwen.

NKEmmen-5287Na de start werden we naar Barger Compascuum gereden alwaar we het peloton zagen passeren; daarna terug naar Van der Valk alwaar de renners ook weer passeerden (met een kopgroep die al en kwartier voorlag op het peloton).

Excuise lunchen en daarna weer naar Emmen waar de renners nog 10 rondjes van 13 km moesten afleggen, onder het genot van een drankje en een hapje was het voor ons niet heel zwaar en zagen we Roompot-renner Dylan Groenewegen net niet op het podium belanden, hij werd vierde. Erik Breukink en Jean-Paul Van Poppel reden de ploegleiderswagens en bespraken aldaar ook de resultaten. Verbazingwekkend relaxed allemaal zo rond de renners en alle betrokkenen.

Na en selfie met Dione de Graaff, foto’s met een Oranjepeloton-App-Miss en andere Unive-gasten (met Maico) en nog een bespreking van de wedstrijd bij Van der Valk rustig terug naar Peize. Een mooie dag, en een goed alternatief voor een eigen zondagse rit.

Reageren is (hier) niet mogelijk.