Motorrijden met Jan Fokko

Drenthe, Haren, Meppen, Lingen, Osnabrück, Meppen, Haren. Stadskanaal, Veendam, Groningen

Vandaag met Jan Fokko een rondje Osnabrück gedaan. En niet zomaar eentje: een motortour. Ruim 500 km de man, dus samen hadden we vandaag ook ongeveer in Lyon kunnen zijn. Daar was het evenwel wat minder weer volgens het NOS-journaal zodat we ons gelukkig mogen prijzen dat we slechts tot de Dümmer-See zijn gekomen.

Gisteren hadden we onze prachtige huur-motoren al opgehaald. Twee Be Em Wobbeljoes, en behoorlijk verschillende: een 1300 S turbodikke Sports-motor (200 PK en rijdt ongeveer 300 Kmh). Dat is heel wat anders dan mijn oude K100 RT, 100 PK en met moeite boven de 140 te rijden…). De andere was een mooie blauwe 850 GS huppeldepup, die dan (zo bleek aan het einde van de dag) slechts 2 cylinders had (dat hoort zo) en een belt-aandrijving.

Vanmorgen om ongeveer half-tien vertrokken richting Emmen en bij Ter Apel de grens over. Via Haren (D) naar Meppen en daarna een tourtje gemaakt in de buurt van Osnabrück. Bij Diepholz geweest, waar de kraanvogels nog niet waren neergestreken. Een rondje rond de Dümmer-See gemaakt en koffie (kannetje niet erg lekker) gedronken aan het meer.

Aangezien de helft van de dag er inmiddels meer dan op zat, hebben we daarna stevig doorgereden. Niet te hard nartuurlijk je mag op de meeste wegen buiten de bebouwde kom 100 in Duitsland.
Via wederom Haren (D) en verder Stadskanaal, Veendam en Hoogezand weer terug naar Groningen om de motoren in te leveren.

Een geslaagde dag met een hoog Perlolli-gehalte! Tot slot een hapje in Il Gatto Rosso in Eelde, altijd lekker!

Reageren is (hier) niet mogelijk.