Luik Bastenaken Luik 2016

Als je als Mamil het fietsdomein betreedt, vraag je je natuurlijk snel of of je nu een Nieuweling-, Junior-, Belofte- of Elite-rijder bent, of dat je meteen wordt toegelaten tot de Masters.

Op zoek naar de antwoorden laat ik me overhalen om aan de meest uitdagende zaken deel te nemen. Wekelijks spinnen onder de bezielende leiding van Boris bij Palestra, regelmatig op de ATB rondmodderen in Peize, Norg en omgeving en – sinds de weg weer enigszins droog is – met de racefiets de paden op de lanen in en zo.

Dagje Tecklenburg, rondjes rond Peize en, best vroeg in het seizoen Luik Bastenaken Luik. Voor de 158 km-rijders is dat dan Luik – Sougné-Remouchamps – Luik. Bastogne komt niet in beeld, en misschien is dat maar goed ook.

Met Daan, Jan Fokko, Carlo en Hugo op tijd vanuit ons luxueuze Hotel De Eik in Valkenburg naar Luik om daar tegen 8 uur in de kou te starten. Tjomme was maar liefst een uur eerder gestart, aangezien hij de lange route over Bastenaken reed.

Na 8 uur fietsen en 9 uur onderweg zijn alle bulten gepasseerd tot en met La Redoute en de Cote D’Ans aan het eind.

Strava registreert alles netjes en de analyses laten zien dat er nog verbetering mogelijk is, laat ik ervan uitgaan dat ik een soort Nieuweling-Master ben, dan heb ik de Junior-, Belofte- en Elite-fase nog om er wat van te maken.

Reageren is (hier) niet mogelijk.