De lucht in met het Ondernemersnetwerk Peize

Het OndernemersNetwerk in Peize bestaat inmiddels al zo’n twee jaar, en het zijn plezierige bijeenkomsten met leuke gesprekken met collega ondernemers en met interessante sprekers. Maar alleen al vanwege de jaarlijkse uitjes is het de moeite waard lid te zijn van het Netwerk.

Onder aanvoering van Arnold Rossing en natuurlijk de rest van het bestuur, waren we vrijdag de 21e augustus met zo’n 20 ondernemers te gast in op het vliegveld Hoogeveen.

Direct bij aankomst werden we uitgebreid gebriefd over het zweefvliegen, zodat de veiligheid en het behoud van het materiaal gewaarborgd werd.
Vanwege extreem mooi weer, veel thermiek, veel zon en veel groen gras, was het een genoegen om de hele middag op het veld te staan en diverse vliegtuigjes te zien vertrekken. Een Catalina, het springvliegtuig, diverse eenmotorigen, onze twee trekvliegtuigen en natuurlijk de drie tandemzitter-zweefvliegers.
Voor iedereen een ervaring om door een kleine motorzwever (als een soort caravan) omhoog te worden getrokken, een half uur lang te zoeken naar warme luchtbellen (thermiek) waardoor het zweefvliegtuig van 600 meter hoogte tot wel 1200 meter hoogte kon klimmen. Begeleid door super enthousiaste vliegers, allen lid van de Vliegclub Hoogeveen.

Voor Jan Hut, Arnold Rossing en Modjeh Arashvand was de thrill van zweefvliegen niet voldoende en zij gingen tot maar liefst 10.000 ft (3 km) hoogte met het springvliegtuig om van daaruit een Para-duo sprong te maken.

Na een fantastische middag werd er door Fly en Food een uitstekend buffet verzorgd.

Reageren is (hier) niet mogelijk.