Amerika 6: Via highway one back home

A road with a view

Zo, het is al meer dan 5 maanden geleden dat we terugkeerden uit Amerika, tijd om de laatste foto's te selecteren en nog wat te mijmeren over de reis. Ik had me voorgenomen niet alle foto's in een keer op Perlolli te zetten, nu dat is gelukt…

Na een paar dagen San Fransisco beginnen we aan de laatste week van onze vakantie. We rijden grotendeels over de California State Route 1 langs de oceaan richting Los Angeles. Terugkijkend is dit het deel waar ik wel langer over had willen doen. Een paar dagen langer verblijven in Santa Barbara, in plaats van zoals nu maar een dag. Maar wel een mooie dag met Happy la Fiesta waarbij iedereen eieren met confetti op elkaars hoofd kapot slaat. En met tijd en ruimte op schoenenwinkels leeg te kopen (we hadden toch een extra koffer mind you).

Maar ook wat extra stops dichtbij San Francisco om Monteray Bay te bekijken en misschien een golfbaan te inspecteren waren best goede opties geweest: goede reden om ooit nog eens terug te gaan.

De eerste overnachting na San Francisco bracht ons bij het Pillar Point RV Park, waar de mannen met baarden (en vuren, en Budweisers, en pistolenverhalen) een gezellige praatgroep waren. Verbazing over waar we vandaan kwamen, Polen, Italië en Nederland zijn buurlanden volgens de heren en waarom we in godsnaam geen wapens droegen in Nederland… omdat we niet genoeg vlaggen halfstok konden hangen dacht ik, maar die particuiliere mening heb ik maar voor mezelf gehouden, gezellig was het wel.

De volgende ochtend bij daglicht bleek dat we bijna ín de oceaan stonden en aan het aantal waarschuwingsborden te zien was het maar goed dat er geen – ook niet een kleine – tsunami was geweest. Levensgevaarlijk om te wandelen en de hond is bijna persona non grata (waar ik dan wel weer de handen voor op elkaar kan brengen). Die Amerikanen waarschuwen je voor een hoop dingen!

Over de prachtige weg langs de kust, langs zeekoeien (Sea Elephants) met webcams richting Ventura. Daarna een paar dagen met uitzicht over de Grote Oceaan in Malibu verblijven, een heerlijke laatste week van de vakantie. Vanuit Malibu hebben we Santa Monica Pier bezocht, waar niet alleen het defintieve einde van Route 66 te herkennen is, maar waar ook Pacific Park is een attractiepark dat bekend is van Baywatch en Forrest Gump maar ook van Rocket Power, reden genoeg voor Jop, Nanne en Peebe om in de (voor 5 jarigen) spectaculaire achtbaan te willen zitten.

Malibu, vanaf de RV Camp met uitzicht over de oceaan dé plek om voor het eerst de foto's van de vier weken door te klikken op de camera, inmiddels staan vijf geselecteerde mapjes met een paar honderd foto's op Perlolli en op de iPad/Pod/Phones met fijne herinneringen.

Nog één dag, te beginnen met koffie in een Starbucks in Malibu met de hele familie Gankema uit Peize en dan de camper inleveren in Los Angeles en met de limo naar het hotel naast het LAX, beetje relaxen, voor één keer een KFC en vllegen met een stopje in Chicago terug naar Nederland.

Topvakantie, kun je niks van zeggen!

Reageren is (hier) niet mogelijk.