Amerika 5: San Francisco

Met Golden Girl Donna naar Golden Pier 39

We hadden weinig echt vastgelegd deze vakantie, maar wel hadden we kaartjes gekocht om Alcatraz te kunnen bezoeken. Dat betekende 2 augustus verplicht aanwezig in San Francisco, maar in de planning paste het prima en 31 juli komen we aan op San Francisco North KOA camping in Petaluma. Heerlijk zwembad, beetje chillen geloof ik, én inschrijven voor een Tour de San Francisco de volgende dag, te beginnen om kwart voor 8.

In een minitouringbus met Donna achter het stuur en de microfoon (handsfree headset) richting de Golden Gate Bridge, die mogelijk nog wat in de mist zou hangen (klopte). Daarna het Golden Gate Park, het DeYoung museum, en bekende in minder bekende sights (nu we al weer lang terug zijn, zien we met regelmaat plekken die we onder Donna's leiding hebben gezien). Mooi ook was de tocht in de handbediende kabeltram, leaning out de tram vanaf Market street richting Fishermans Wharf, waar we later op de dag wat hebben gegeten.

Door Chinatown, waar Jenny een nieuwe beautysalon zou kunnen beginnen en ik een grote concurrent van mijn Nederlandse drukkers tegenkwam in de vorm van het Pacific Printing Co..Inc. (Anne Pietersen moet zich serieus zorgen gaan maken). En waar we ons verbaasden over de grote groep seniore Chinezen die een of meerdere kaartspellen deden die allemaal om geld leken te gaan, gamblers paradise blijkbaar. Daarna vanaf Fishermans Wharf tijd om te wandelen naar Pier 39 met de bekende zeeleeuwen die te midden van alle drukte rustig op pontons liggen te rusten. Aan het eind van de dag via de Golden Gate brug (die helaas weer in de mist hangt) onder Donna's vaardige gebabbel terug naar Petaluma. Tip: altijd doen zo'n expeditie Donna.

De tweede dag met de camper naar de rand van de stad en met een Ferry naar het centrum. Onderweg al een goede blik werpend op Alcatraz waar we 's middags een bezoek brachten, en het zicht op de Golden Gate brug was weer goed, het zicht op de mist ook. De rondgang over de gevangenis rots, en de wetenschap dat er geen geslaagde ontsnappingen zijn geweest, maken de excursie over Alcatraz indrukwekkend.

Na tourtjes met de elektrische tram en hernieuwde inkopen in shoppingcentra komen we met de ferry weer bij de camper die we dan nog even door de stad mogen loodsen, op weg naar Pillar Point R.V. Park (een grote parkeerplaats met uitzicht op de oceaan en campers met mannen met baarden en houtvuren) over de Golden Gate Brug, waar we helaas de top niet van kunnen zien omdat hij in de mist hangt. 

Reageren is (hier) niet mogelijk.