Amerika 1: New York

Zomer 2012 – Amerika here we come.

Op Peebes verjaardag vertrokken we naar New York. Op tijd uit Peize, ontbijten op Schiphol en daarna met United Airlines naar New York.

We landen op Newark en met een taxi naar Hotel Edison alwaar de Fire Fighters kwamen controleren of het brandalarm wel echt afging door een technisch mankement. Ondanks de vele helmen en brandweerlieden leek dat wel het geval.

In een paar dagen New York bekeken. Te voet, te fiets, met de metro, en met de snelle lift naar top of Rock de hoogste verdieping van Rockefeller tower waar je een fantastisch uitzicht hebt over Manhatten/New York, de grootsheid van de stad met het enorme Central Park is daar enorm goed te ervaren.

Meteen de eerste inkopen gedaan bij Abercrombie en Fitch, reden 1 geloof ik om NY te bezoeken. Gewend aan de winkel, hebben we trouwens daarna alle filialen van die winkel ook nog bezocht met als resultaat dat we met een extra koffer huiswaarts zijn gekeerd na vier week vakantie.

De Brooklyn-fietstocht was een mooie manier om relaxed veel van (zuidelijk) New York te zien, langs de Hudson, uitzicht op het Vrijheidsbeeld, door Wall Street, China Town, over de Manhattan Bridge naar Brooklyn en over de Brooklyn Bridge weer terug. Langs het Guggenheim gelopen en het Moma bezocht, het museum of Modern Art, waarbij de meningen over mooi en lelijk binnen de familie wat verdeeld waren, is een helikopter aan het plafond nu wel of geen kunst. Natuurlijk hebben we gewandeld in Central Park en hebben we daar in de New York Zoo gecontroleerd of alle beesten uit Madagaskar weer terug waren gekeerd.

Maar ook heerlijk gegeten in het Union Square-park, gewandeld in het Meat District en over de The High Line gewandeld en mooi park op een oude spoorlijn.

Vier dagen genieten en verbazen in New York, super eerste deel van de vakantie.

Reageren is (hier) niet mogelijk.